58.101 km

I forgårs installerede jeg robometer i bilen. Robometer er et system der kontinuerligt måler spænding på 11’er-kassen, spænding på 6’er+3’er kassen, strøm ind/ud af batteriet samt temperatur i 3’er batterikassen.

Hvis spændingen pr. celle i de to dele af batteriet afviger mere end 0,05 Volt, giver den et lille advarende pip for hver måling. Der måles ca. en gang i sekundet. Hvis spændingen afviger mere end 0,1 Volt pr. celle giver den vedvarende hyletone.

Erfaringen med kørsel (indtil videre kun 44 km fra 100%) viser at ved gentagne lange strækninger med forbrug på over 100 Ampere, begynder den at pippe (ved omkring 60% kapacitet). Så er det bare et løfte speederen lidt, så holder den straks op.

Det virker som om pipperiet blive mere udbredt ved lavere rest-kapacitet. Det er fint nok, så bliver føreren mindet om at når restkapaciteten er lav og bilen er sløvere end den plejer, skal der trædes mindre på speederen, ikke mere! Dette for at beskytte de svageste celler i batterierne.

Så må vi se om det vil ændre vores køre/lade-mønster, så vi ikke kører batterierne så langt ned mere.