54.479 km.

Bilen blev ladet op 3 timer på tidsur fra 7 procent natten til i går, og fik igen i nat 3 timer med ladestrøm, frem til 05:45. Så den har fået lov at overlade noget.

I dag kørte jeg så til Holte, samt diverse ærinder i Taastrup, hvorefter jeg trillede rundt omkring Sengeløse indtil batteriet var fladt. Ladelampen tændte efter 86 km, og jeg trillede videre til 90,4 km. Det virker som om bilens rækkevidde bliver forbedret 🙂

Det er på vinterdæk, med en udetemperatur på omkring 18 grader, i blæsevejr, på bakker (bl. a. Geels bakke), og med almindelig forsigtig speederfod (dvs. altid i det grønne, max. 11 kW, ca. 75-85 km/t på motorvejen). Batteritemperaturen var 27 grader da jeg stoppede, og batterispænding steg fra 105 Volt til 111 Volt de første minutter den stod.

Efter turen var batteriet ikke fuldstændig fladt, så den fik lov at stå med lys, blæser og radio (7.5 ampere = 0,8 kW forbrug), indtil batterispændingen var nede på ca. 104 Volt.

NiCd batterierne danner krystaller når de er opladet, og krystallerne kan kun langsomt aflades. Dette er kendt som hukommelseseffekt, og det kan til dels modvirkes ved langsom dyb afladning af batterierne engang imellem.