54.088 km.

Operationen lykkedes, limningen af slangerne til manifolden fik tætnet lækken 🙂

Efter rengøring i batterikassen undersøgte jeg gennemgangen i de to vandpåfyldningsstudser, da jeg tidligere har haft problemer med den ene.

Jeg fandt at en af batterivandslangerne bliver trykket imellem batterikassens låg og en køleslangestuds, så den bliver helt flad. Dette forårsager at der ikke kan komme vand / luft igennem ved vandpåfyldning på den række batterier (udløb i bilens venstre side). Jeg forsøgte med et stykke blik og en strip at sørge for en smule hul igennem.

Da jeg fyldte kølevæske på systemet, og satte pumpen i gang, kom der ikke nogen luftbobler. Jeg pillede pumpen ud, og tog pumpehuset af. Akslen havde nogle område hvor den var svær at dreje, så jeg gav den nogle dråber syrefri olie, og samlede det igen. Så boblede det livligt i beholderen, og jeg kunne fylde efter med kølevæske. Egentlig ikke så mærkeligt at pumpen sætter sig; den sidder ude i flere vintres salt-tåge, og har efterfølgende stået stille i omkring 8 måneder frem til februar i år.

Gad vide om pumpen først gik i stå, og derefter blev kølevæsken så varm at trykket forårsagede utætheden? I så fald er det heldigt at hverken batterier eller elektronik brændte af pga. manglende køling!

Det var meget lidt vand det lykkedes at tvinge igennem den flade slange ved den efterfølgende vandservice. Der kom heldigvis lidt igennem, så jeg satser på at alle batterierne er med korrekt væskeniveau nu. I alt fyldte jeg 5-6 liter destilleret vand på denne gang. Skanderborg Apotek sendte vandet direkte til mig.

Nu har bilen så kørt et par ladninger hvor den er ladet op fra hhv 40, 30 og 30 procent, så batterierne bør nu være normale igen, efter vandpåfyldningen.