53.801 km.

Bilen har i en måneds tid dryppet lidt kølevæske fra venstre side af bageste batterikasse. I sidste uge var kølevæsken så faldet under minimumsniveau, så bilens bagende er nu sat på bukke, og bageste batterikasse er taget ned. Utætheden var i limningen af en oval gummislange til en plastikmanifold, der fordeler kølervæsken til de 11 batterier. Alle 12 gummislanger blev pillet af, manifolden renset, og limet på igen med cyano lim. Desuden satte jeg strips på alle slangerne, både på den nylimede manifold, og på den i højre side. Nu er kølesystemet i batterikassen tæt igen, jeg skyllede igennem med vand fra haveslangen, kølevæsken trænger nok alligevel til at blive udskiftet.

Jeg vaskede med sulfovand i en sprayflaske så godt jeg kunne uden at fjerne plastdækpladen over batterierne, så det klistrede kølevæske kom væk. Det havde samlet meget støv, og det kan formodentlig medvirke til selvafladning.

Nu batterikassen var åben undersøgte jeg også gennemgangen i slangerne der bruges til påfyldning af batterivand, idet det ikke lykkedes at tvinge vand igennem den ene række, sidste gang jeg påfyldte batterivand.

Det viser sig at en gummislange går tæt imellem en kølevæskestuds og batterikassens låg, og med tiden bliver trykket helt flad, så der ikke er gennemgang. Jeg satte en strips på med en lille blikplade, det giver mulighed for lidt gennemgang. Jeg undersøgte om der er gennemgang ved at sætte en stump haveslange på påfyldningsstudsen, og puste i den. Det er der nu, men det er ikke sikkert det er en langtidsholdbar løsning.

Det blev påfyldt batterivand for 3.500 km siden. Bilen har stået stille længe uden motor, så det er over et år siden, og det er desuden tvivlsomt om der kom batterivand på alle batterierne i den række der hører til venstre afløb dengang, så det er på tide at bestille destilleret vand fra Skanderborg apotek.

Jeg tror heller ikke på overladningstælleren, den er formodentlig blevet nulstillet da jeg havde begge batterier frakoblet for at skifte motoren. Så det er nok på tide med vandservice, når jeg har fået genmonteret batteriet og påfyldt kølevæske.