50.789 km. Bilen er blevet kørt med forsigtig speederfod siden jeg sleb kommutatoren. Den taber fortsat ikke forbindelsen til speederen, men den begyndte ret hurtigt igen at “knitre” omkring neutral-punktet på speederen, og den føles “tung” i det, men det er muligvis blot fordi vi er forsigtige med speederen.

I går lod jeg bilen lade til den selv stoppede (over 9 timer), jeg plejer ellers altid at lade på kontaktur til kapacitetsmåleren er på 100%, på 4-5 timer. Hver 10. gang vil bilen gerne lave en “udjævningsladning”, så cellernes kapacitet gen-tilpasses, hvis nogle af de svage celler er ved at komme langt ned, og det gør den ved at “overlade” batterierne i et tidsrum. Overladningstælleren i bilen computer er nu på 60 Ah. Efter overladningen var slut havde bilens computer ingen fejl registreret 🙂

Efter denne mere-end-fuld-ladning har vi i går og i dag med let speederfod (dvs. i det grønne område på eco-meteret = op til 80-100 Ampere) kørt 80 km før kapacitetsmåleren nåede nul. Derefter er bilen i lav fart og kun lavt i det grønne område på eco-meteret kørt til 87,5 km før ladelampen tændte. Jeg trillede videre til 91,1 km, og da var den så svag at den næppe havde kunnet klare blot en lille bakke mere. Batterispænding: 109 Volt. Jeg lod den stå med lys og blæser til den nåede 104 Volt i løbet af en god times tid, for at “motionere” batteriet (= fjerne nogle af de krystaldannelser i batterierne der begrænser kapaciteten – det der kaldes “memory-effekt” for Nikkel-Cadmium batterier).

Bilen computer har nu fejl E0 (permanent isolationsfejl) og Q0 (sporadisk isolationsfejl) 🙁

Så det bliver nok nødvendigt at hive motoren ud igen, for at give den en overhaling…