50.296 km. Jeg besluttede med mig selv at motorens symptomer skyldtes “højdekast” på kommutatoren, opstået under varmkøring, da jeg kørte i rødt mens bremsen hang.

Jeg har slebet kommutatoren med en “kommutatorslibesten” til vaskemaskiner: Først grov, så fin, derefter slebet med 600 sandpapir, til sidst vasket med sulfovand og tørret med hårtørrer. Det hele nedefra, efter at have løftet venstre forhjul og skruet bunddækslet af. Og det hele er gjort ved at dreje forhjulet med håndkraft, imens slibesten / sandpapir blev holdt på (venstre skulder er nu helt smadret efter den uvante arbejdsstilling).

Motoren blev til sidst blæst igennem med trykluft. Det tog derefter lang tids manuel roteren af forhjulet med børsterne gen-monteret før speederen ville “tage fat”. Til gengæld lyder det som om det har hjulpet, motoren lyder bedre (uden “knitren” når eco-meteret er omkring nul), og den “taber” ikke længere forbindelsen til speederen. Nu skal den så køres meget forsigtigt (kun halvt op i det grønne, og ikke hurtigere end ca. 60-70 km/t) i det næste lange stykke tid, indtil børster og kommutator har tilpasset sig hinanden.

Vandservice tog ca. 11,5 liter vand (computeren sagde 410 Ah overladning), og det lykkedes aldrig at få noget vand helt igennem den venstre bageste kasse, så det løb ud af afløbsslangen. Til gengæld boblede der ind imellem gas op igennem påfyldningssystemet (jeg lod vedligeholdelsesladningen fortsætte imens jeg fyldte vand på), så der er muligvis en “prop” et sted i slangerne i den batterisektion. Næste gang må jeg have en donkraft parat til at “hælde” bilen, det hjalp kun lidt at “skvulpe” med bilen ved at skubbe / hoppe.