50.204 km. Bilen blev ladet 6 timer i nat, og blev dermed overladet lidt mere end den plejer. Forbremserne blev renset og smurt, og bliver nu ikke længere varme under kørsel 🙂

Vacuum-hætten blev skiftet, og vacuum-pumpen kører ikke så ofte mere 🙂

Jeg blæste motoren igennem med trykluft (der kom en del kulstøv ud), sleb kommutatoren på motoren lidt, og prøvede at få køle-blæser-gummi-kanalen til at sidde rigtigt på motoren (det blev bedre, men ikke perfekt). Jeg kørte derefter med meget forsigtig speederfod (mest ca. 40-50 km/t) nogle lange ture i løbet af dagen. Ladelampen tændte efter ca. 85 km, måleren nåede nul omkring 90 Jeg kørte videre til den ikke rigtig kunne trække mere: 95,5 km – det er ny rekord på en opladning 🙂

Spænding efter kørsel: 109 Volt, køletemperatur: 23 grader (luften var nok omkring 13-15 grader).