47965 km: Bilen kan køre igen, 12 Volt laderen (DCDC’en) i Sagem-boksen er skiftet. Jeg klagede min nød på http://elbilforum.no/forum/index.php?topic=3173.0, og fik kort efter hjælp med at finde en reperatør. Så jeg sendte min DCDC afsted med posten, og modtog en “bytter” retur. Dyrt men effektivt. Det norske elbilforum og elbilwiki er utroligt værdifuldt, der er en utrolig mængde af information, samt en masse folk med stor viden om bilerne.

Hvis jeg havde haft tid havde jeg muligvis forsøgt at reparere den selv, men jeg syntes den så noget medtaget ud, med printbaner der var brændt væk, og flere transistorer der var gået. Vi kan ikke rigtig undvære bilen, så den skulle bare være køreklar hurtigst muligt med det vintervejr vi har, og det er den så blevet nu 🙂

Samtidig skiftede jeg det 47 Ah 12 Volt batteri der sad i til dette 54 Ah: http://www.scanbrit.dk/varekatalog_vis.asp?id=670. Forhåbentlig kan det bedre tage de store “strømstød” der kommer her om vinteren (når lys, el-bagrude, Webasto-varmer, blæser, vacuum-pumpe og startrelæ allle trækker på en gang).

Jeg overvejer at montere en 7 ampere CTEK lader permanent i bilen, så 12 Volt batteriet altid bliver holdt i god form, også når DCDC’en er inaktiv. Og måske noget styring til webastoen, der forsinker opstart i 30-60 sekunder. Det skulle så mindske sandsynligheden for at webastoen bruger opvarmningsstrøm samtidig med at lygterne bliver tændt, og tændingsrelæet trækkes.