47950 km: Så brændte 12 Volt laderen af! Jeg skulle hjem i frostvejr, havde blæseren på trin 3, tænding på og lyset tændt, og vacuum-pumpen kørte. Da jeg tændte for el-bagruden klikkede tændingsrelæet fra. Jeg ved ikke om det var der laderen brændte af, jeg havde ikke bemærket batterilampen før.

Spændingen på batteriet var 12,1 Volt, så det var i hvert fald ikke på toppen. Normalt når der er forbrug på 12 volt batteriet, viser relight’en et forbrug på 2,5 eller 5 eller 7,5 ampere. Men den viste 0. Så 12-volt laderen trækker ikke strøm, og lader ikke batteriet. Fejlkoder: N2 (Funktion antriebsstrohm zerhacker) og Q0 (Isolation).

Jeg var 15 km hjemmefra, så jeg lånte en lader, og ladede 12-volt batteriet et par timer (ca. 2-3 ampere). Så kørte jeg hjemad med lys i batterilampen, og gav gas med econometeret lidt mere op i det gule og røde end jeg plejer, for at nå hjem inden 12 volt batteriet løb tør. Da jeg blinkede af ved lyskrydset efter motorvejen, slog tændingen fra. Jeg slukkede helt et par sekunder, og den kunne så klikke på igen, og jeg kørte videre. Næste stop var 200 meter hjemmefra. Jeg hoppede ud og skubbede, og fik hjælp af en forbipasserende til en lav bakketop på vejen. Jeg nåede så til 80 meter hjemmefra, og herfra kunne jeg ikke længere skubbe den selv, da vores vej ikke er blevet ryddet denne vinter, så den var meget glat af is. Jeg tænde havariblinket, og gik hjem og fik min hustru til at komme og skubbe med det sidste stykke til min egen indkørsel!

Nu lader den så med min lille mc-lader (0,8 ampere).

Planen er nu:

1: Bestille et nyt 12 Volt batteri i den rette størelse.

2: Købe en switch-mode lader uden trafo – den burde kunne kobles direkte til traktionsbatteriet, og lade 12 Volt batteriet 🙂

3: Finde ud af hvor jeg kan få repareret elektronikboksen, eller forsøge at gøre det selv.

Men allerførst må jeg vist lige gøre noget ved min cykel så jeg kan komme på arbejde i morgen 🙂