Tirsdag d. 5/10-2010: Jeg aftalte med ‘PC’ at tage en fridag og låne hans værksted hele denne dag. Bilen blev fyldt med værktøj, arbejdstøj og stumper, og jeg rullede ned til peugeot-værkstedet for at købe forhjulslejer (1410 kr for to sæt), bare for en sikkerheds skyld.

Ved 10-tiden havde jeg bilen på liften, ved 12-tiden var 6’er-kassen nede, og da ‘PC’ kom hjem fra arbejde var jeg ved at løsne den sidste bolt i motorophænget, og var klar til at sænke den ned fra bilen.

‘PC’ hjalp mig så med at åbne motoren, og den var MEGET klistret af olie og sort af kulstøv! smiley

Så vi gik i gang med at give motordelene skiftevis motorvask og forstøvet vand med trykluft. Ved 19-tiden kom der efterhånden mindre og mindre sort ud imellem kobber-viklingerne, så vi tørrede delene så godt vi kunne, først med trykluft og efterfølgende med varmeblæser. Jeg tvivlede stærkt på at den ville komme til at køre hjem denne dag! smiley

Det gik heldigvis ret nemt at få de gamle pakdåser ud og de nye i, og herfra var opgaven jo så bare at samle det hele igen omvendt, indtil bilen var klar. ‘PC’ var med hele aftenen, og ved 23-tiden kunne jeg så sænke bilen ned fra liften, starte bilen og trille hen til lynladeren. Alting virkede, og virker stadig! smiley

Med denne udskiftning opnår jeg følgende:

1: Bilens motor er ikke indsmurt i olie, og den drypper ikke længere olie

2: Gearkassen kommer ikke til at fejle pga manglende olie

3: Elmotoren kommer ikke til at fejle pga. olie+kulstøv der forårsager overgang.

Med andre ord: Nu kan bilen køre 10 år til (hvis batterierne holder så længe), blot med “normal” vedligeholdelsesmiley.

Jeg har tidligere læst et indlæg på elbil forum om at udskiftningen af pakdåser skulle kunne gøres på 2-3 timer. Hele operationen tog mig 13 timer, plus 6 timer af ‘PC’s tid, foruden den tid vi tidligere har brugt på den fastrustede sikringsholder.