46550 km: Jeg kørte i dag bilen ud til ‘PC’ (forum-id på elbilforum.no), og fik skiftet den sikringsholder der havde en skrue der var rustet fast, den der stoppede mig da jeg forsøgte at hive motor og gearkasse ud af bilen, for at skifte tætningsringe.

Der er åbenbart flere elbil-ejere der besøger ‘PC’s værksted, fordi han har lift, løfteværktøj til at sænke f. eks. batterikasser eller motor+gearkassse ned fra bilen, alt inden for auto-værktøj, og masser af reservedels-stumper. Og så er han meget imødekommende og hjælpsom.

Skruen var virkelig rustet meget fast, så det var ikke kun pga. mit første valg af for lille torx-bit, at skruehovedet var blevet kørt rundt inden i. Selv en “grisepik” (jeg ved ikke hvad det officielle navn er) kunne ikke få fat efter boring af et hul, så det endte med at vi borede hovedet af. Det hjalp så ikke så meget, for skruen er presset ind igennem et lidt mindre hul i sikringsholderen, og gevindet sad stadig fast. Så det endte med at vi sænkede 6’er-kassen, skruede sikringsholderen af, og brækkede den i stykker for at få el-kablet ud. En vinkelsliber tog så det spændestykke som gevindet fra den rustne skrue fortsat holdt fast på kabel-enden. Til sidst kunne en “ny” sikringsholder fra ‘PC’s lager monteres, og det hele samles igen.

Der var to andre hjælpsomme elbil-entusiaster på besøg hos ‘PC’, så der var masser af hjælp under reparationen. Og bagefter, mens min bil fik et skud fra lynladeren fik vi snakket om mange ting, og kigget på de tilstedeværende elbiler og deres forskellige udstyr – jeg tror der var omkring 8-9 elbiler!

‘PC’ har tilbudt at jeg kan komme ud og låne hans værksted en lørdag fra morgenstunden, så jeg kan nå hele operationen med at skifte de tre tætningsringe omkring motor og reduktionsgear, og køre hjem bagefter.

Det er virkelig rart at elbil-entusiasterne hjælpes ad! Det er jo ikke muligt at finde et kommercielt værksted der vil kunne lave elbil-specifikke service-opgaver på bilen, så det er godt at der er manualer tillgængelige på nettet, og endnu bedre at der er erfarne folk at spørge til råds! Allerede før jeg købte bilen var jeg klar over at jeg nødvendigvis måtte blive min egen mekaniker, og det virker ikke som en helt uoverkommelig opgave.