Ved en “rutinesøgning” efter elbil i den blå avis var der pludselig bid: En hvid Peugeot 106 Electrique fra 2000 stod til salg for 70.000 kr. Jeg aftalte med sælger at komme ned og kigge på den nær Nakskov på Lolland, og tog hele familien med. Her var der øjensynligt ingen grund til at være nervøs for sælger, vi kom til hans hjem, og mødte det meste af familien. Og fik masser af gode råd om kørsel, vedligeholdelse osv. Da vi spurgte om prisen lå fast sagde sælger at han i hvert fald ikke gik under 60.000 kr. Eneste problem var at højre dørs hængsel var knækket i pladen (det er svejst på), så døren hang. Heldigvis kunne sælger i huj og hast ringe til værkstedet på en lørdag i Bededagsferien, og få det lavet med det samme! Vi blev enige om en pris, og kørte hjemad. Familien tog på Døllefjelde marked, nu vi var på de kanter, og jeg trillede hjemad.

Jeg havde forberedt mig hjemmefra, og skrevet diverse sider ud fra ladestik.dk. Den første jeg ringede til kunne godt rulle en 16-amperes ledning ud til mig, jeg skulle bare komme. Så jeg trillede til den gamle storstrømsbro, og fandt adressen. 84 km, og 10% tilbage. Det viste sig at være en ellert- (og alt andet el) entusiast, der gik og rodede med elektrificering af diverse ting: Kompostkværn, havefræser, og hjælpemotor til sejlbåde. Sågar en turistrundfartsbåd i Københavns havn! Hans ellert kunne køre 90 km/t!! Han kunne også lige skrue en CEE adapter sammen til mig, og lade mig få et hun-CEE stik med, så jeg kan få lavet det “rigtigt” (det er ikke helt godt at sende 13-14 ampere igennem et almindeligt rundt stik med jord). De fem timer gik hurtigt, lidt snak, lidt arbejde (jeg havde laptoppen med), og en lille tur til Gåbense havn (på gåben selvfølgelig 🙂

Så ved 21:30-tiden rullede jeg mine ledninger sammen, og trillede afsted hjemad. For at komme helt hjem var jeg klar over at jeg måtte køre meget økonomisk (dvs. langsomt, og kun i det grønne felt på eco-meteret), så jeg tog landevejen. Heldigvis var der næsten ingen trafik, så det var kun få andre biler der blev generet af min 60 km/t fremfærd, og endnu langsommere op ad bakkerne. Det passede lige: Da jeg var ca. 2,5 km hjemmefra var der 5 % tilbage, så jeg prøvede lige om den stadig kunne accellerere – det kunne den, men ladelampen tændte øjeblikkeligt. Da jeg stillede bilen i indkørslen viste den 1-2 % tilbage. Så den blev sat til opladning igen.